2012. május 15., kedd

Sült saláta



Hozzávalók:       (4 főre)
3 fej saláta
ek. olaj
20 dkg szalonna
1ek. ecet
Só ízlés szerint
3 gerezd  fokhagyma

Kevés olajon kisütjük a szalonnát, ropogósra, majd kivesszük. Ebben a zsiradékban megfuttatjuk a fokhagymát csak annyira, hogy az olajak kisüljenek belőle, majd hirtelen sózzuk. Ekkor ráöntjük az ecetet és még ebben a gőzölgő állapotában rátesszük a frissen mosott salátát. Hirtelen forgató mozdulatokkal sütjük körülbelül, 1,5 - 2 percen át. Melegen tálaljuk friss kenyérrel és a sült szalonnával, de ételek mellé is kitűnő kiegészítő.

Tipp:     Rendkívül tápláló étel önmagában

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése