2012. május 9., szerda

A híres ürge pörkölt (klasszikus)

Mindenekelőtt szeretnénk a figyelmet felhívni arra, hogy néhány ürgefaj fokozottan védett, illetve védett állat! Vannak olyan alfajok, amiket meg lehet kóstolni, de csak azoknak ajánljuk a kipróbálást, aki tisztában vannak az alfajokkal. Egy kis segítség hozzá: http://hu.wikipedia.org/wiki/%C3%9Crge

A híres ürge pörkölt (klasszikus)


Hozzávalók:
6 db ürge
4 fej hagyma
3 nagy kanál pirospaprika,
só,
bors,
2 nagy paprika, paradicsom, /erős paprika – ízlés szerint/




Elkészítés:
Az ürgéket leforrázzuk, majd alaposan letisztítjuk, végül több váltás hideg vízben megmossuk. Felvágjuk, kibelezzük, majd hatfelé vágjuk. A zsíron arany barnára pirítjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük  a paprikát, majd az ürgedarabokat.
Sózzuk, majd néhány keverés után lefedjük és kis lángon tovább pároljuk, ha kell, kevés vízzel időnként felöntjük. Mikor már majdnem puha, borsozom, beletesszük a paprikát, paradicsomot, erős paprikát. Nokedlival tálaljuk.

Tipp: néhány ürgefaj védett, csak óvatosan J




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése