A híres ürge pörkölt (klasszikus)
Hozzávalók:
6 db ürge
4 fej hagyma
3 nagy kanál pirospaprika,
só,
bors,
2 nagy paprika, paradicsom, /erős paprika – ízlés szerint/
Elkészítés:
Az ürgéket leforrázzuk, majd alaposan letisztítjuk, végül több váltás hideg vízben megmossuk. Felvágjuk, kibelezzük, majd hatfelé vágjuk. A zsíron arany barnára pirítjuk az apróra vágott hagymát, beletesszük a paprikát, majd az ürgedarabokat.
Sózzuk, majd néhány keverés után lefedjük és kis lángon tovább pároljuk, ha kell, kevés vízzel időnként felöntjük. Mikor már majdnem puha, borsozom, beletesszük a paprikát, paradicsomot, erős paprikát. Nokedlival tálaljuk.
Tipp: néhány ürgefaj védett, csak óvatosan J
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése