2012. május 25., péntek

Kelt kalács


Kelt kalács

50 dkg liszt
4 ek olaj vagy 15 dkg vaj
1 tojás
csipetnyi
1 csomag  élesztő
4 dl langyos tej
4 ek cukor
1 csomag vaníliás cukor

Minden összetevőt egybeöntünk, lágy könnyen gyúrható tésztát keverünk (géppel is lehet) addig kell gyúrnunk a tésztát, míg el nem válik az edény falától. A készre gyúrt tésztát 20-30 percig kelesztjük, majd kelés után újra gyúrjuk egy kicsit. Ezek után ujjnyi vastagságúra nyújtjuk, és tetszőleges töltéket kenünk az egész nyújtott felületre. Ha ezzel is megvagyunk, feltekerjük hosszanti irányban. Betesszük a sütőpapírral kibélelt tepsibe, bekenjük 1 felvert tojással a felszínét. Majd 160c-170c fokos sütőben 30-35 percig sütjük.

Tipp: A Romani Platniban mi kétféle tölteléket használunk a hagyományok megőrzése érdekében, túró illetve lekvár (esetleg kakaó). Mindkettővel remek, és hagyományos íz világ is egyben.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése